Fiets & Wandelroutes

Ligging ’t Praothuus
Café ’t Praothuus ligt aan diverse wandel- en fietsroutes. Het is het ideale start- rust-, eindpunt van uw wandeling of fietstocht. Ruime gratis parkeergelegenheid bij de Nicolaaskerk op het marktplein.
Er zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar buiten de openingstijden van de toerist-info.

Arrangementen
Fiets- en wandelgroepen kunnen gebruik maken van koffie met appelgebak, waarbij het 2e kopje gratis is. Zonder appelgebak is het 2e bakje voor de helft van de prijs. (in het zelfde kopje). Voor groepen boven de 10 personen kan men kiezen uit 3 voor-, 3 hoofd- en 3 nagerechten.

Op het terras is altijd een ANWB fietservicebox aanwezig, waarmee je ook op zondag en buiten de openingsuren van de fietswinkels Roy Seine en Zwakenberg een reparatie kunt verrichten.

We beschikken over meerdere stopcontacten om je e-bike op te laden. Intussen kun je genieten op ons terras van een kopje koffie, een frisdrankje of een alcoholische versnapering.

Toerist Info
De toerist-info (VVV) bevindt zich aan de ander kant van de kerk, vanaf ’t Praothuus gezien, alwaar je ook voldoende gratis parkeergelegenheid hebt. Meer info is hier te vinden.
[divider]

Routes

NS-dagtocht
Een populaire wandeling is de NS-dagtocht wandeling van station Wijhe naar station Heino.
Naast het gevarieerde landschap kan men een bezoek brengen aan kasteel ’t Nijenhuis, waar altijd wel een tentoonstelling te bezichtigen is. Meer info over deze route is hier te vinden.

LF3 Hanzeroute
De LF Hanzetoute Kampen – Millingen komt langs ons terras, maar dan moet je wel de afslag centrum nemen. Je kunt de route namenlijk ook volgen langs de IJssel. Prachtige, gevarieerde route langs de mooiste uiterwaarden en natuurgebieden van Nederland. Meer info over deze route is hier te vinden.